Művészet kilátással 1.

hodworks_art_with_a_viewHodworks: Női Torna
2010. február 05., péntek 17.30-18.30
Felkért alkotó: Hód Adrienn – koreográfus
Előadók: Garai Juli, Biczók Anna, Cuhorka Emese, Vadas Tamara Zsófia
Zene: Mizsei Zoltán közreműködésével

A Body Moving szervezői 2010-ben új programsorozattal jelentkeztek a Platán Galériában, melyben a kiállítások közötti egy hetes szünetben az előadóművészet kapott teret.
Minden alkalommal egy-egy felkért magyar alkotó élhetett a lehetőséggel, hogy a galéria terét és környezetét játéktérré alakítsa.
A Művészet kilátással sorozatban a kísérletezésre helyeztük a hangsúlyt és az alkotókat arra ösztönözzük, hogy ebben a nem színházi térben helyspecifikus akciókat, hosszabb-rövidebb performanszokat dolgozzanak ki. Nem volt célunk egészestés előadások létrehozása, helyette arra törekedtünk, hogy a közönség bátor és izgalmas kísérleteket láthasson, s adott esetben a felkért alkotót új oldaláról ismerhesse meg.

Első alkalommal Hód Adrienn vállalkozott arra, hogy a Platán Galériában valami szokatlant hozzon létre. A koreográfus előadásaiban előszeretettel hoz össze különböző hátterű, különböző műfajokban jártas művészeket (táncosokat, zenészeket, énekeseket) és gyakran ezek a különbségek a színpadon sajátos feszültséget teremtenek. A koreográfust ezúttal a Platán Galéria tere ihlette meg. Négy táncos, egy zenész, egy kiállítótér. A Művészet kilátással programsorozat a galéria hatalmas ablakainak köszönhetően valóban egyszerre teremt lehetőséget a kilátásra és a betekintésre. Az előadás nyitott, így a produkció ideje alatt bárki betérhetett, hogy a kint és bent élményével gazdagodjon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Hírdetés