Városi kalandok 2.

Tizenévesek budapesti kirándulásai

A budapesti, 8. kerületi Kesztyűgyár Közösségi Házzal együttműködve, a 2009-ben elindított nyári kirándulássorozat folytatásaként 2010-ben 4 helyszínre kirándultunk a Házba járó gyerekekkel.

Margitsziget – Sárkány-készítés
Kreatív foglalkozással indítottuk a sorozatot. Hozott anyagból, kísérők segítségével, minden gyerek elkészíthette a maga sárkányát. A szabadban, jó levegőn gyorsan repült az idő is.

Budavári Labirintus és Tabán
Hévizes feltörések által létrehozott, majd menedékként használt, később hadászati célból a Várnegyed házainak pincéivel összekapcsolt barlangrendszert mintegy két órányi túrával sikerült felfedezni. Történelmi kérdések, kreatív időutazás. A Tabán parkjában és játszóterén zártuk a napot.

Ludwig Kortárs Művészeti Múzeum
Múzeumpedagógus segítségével jártuk be az állandó kiállítást, játékos feladatok útján értelmeztük a műalkotásokat. Olyan témákkal találkoztak a gyerekek, mint hajléktalanság, a város régen és ma, kódolt üzenetek, építőjáték – építészet.
Utána játék a sövénylabirintusban és Milleniumi városrész parkjában.

Palatinus Strand
Az idei jutalomtúra a Palatinusra vezetett.

Átlagosan 5-8 gyerek vett részt a kirándulásokon, akiket minden alkalommal a Kesztyűgyár dolgozói, valamint Alapítványunk önkéntesei kísértek.

2010-ben minden alkalommal a tömegközlekedést választottuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Hírdetés