Tánckommandó | fekete-fehér-igen-nem

Photo: Gyorgy CSERKUTI

Fotó Gyorgy CSERKUTI

Tánckommandó
fekete-fehér-igen-nem
2011. augusztus 24, 25, 26. (sze-csüt-pént) 17h és 19h
Találkozópont: Városháza tér

A táncórákon túl a Body Moving ismét ízelítőt ad a hazai táncélet sokszínűségéből és igyekszik a Tánckommandó keretében születő köztéri akciók révén a kortárstáncot egy szélesebb közönséghez eljuttatni.

A 2009-ben tizenhat alkotó és társulat közreműködésével megvalósuló akciósorozathoz képest 2011-ben megújult formában és koncepcióval jelentkezik a program. Ezúttal három, a hazai kortárstánc élet meghatározó társulata – Bloom!,
HODWORKS, Tünet Együttes – készít közös produkciót, tematikailag és helyrajzilag is egy vezérfonalra felfűzve. A rendhagyó „sétaszínházi” előadás dramaturgja Ardai Petra, a holland Space társulat alapító tagja és rendezője.

Az idei Tánckommandó a Városháza térről indul és kígyózik tova a város talán egyik legizgalmasabb negyedébe. A fekete-fehér-igen-nem című produkció arra vállalkozik, hogy más szemmel láttassa a városnak ezt a szegleté t. A séta során a valóság új kontúrokat kap: megelevenednek a szegletek, testet kap a tér. A meglepetésekben és izgalmas akciókban bővelkedő színházi sé ta egyszerre olvad
bele a hétköznapi élet forgatagába és bolygatja meg a megszokott mindennapos rutint. Az alkotók, a táncosok, a járókelők, maguk az utcák és a közönség is, akarva akaratlanul résztvevője lesz egy helyben megvalósuló fantáziavilágnak. Az előadás egy szürreális, humoros és egyben elgondolkodtató élményre invitálja az érdeklődőket.

Vegyen részt Ön is a játékban! Újraélesített receptoraival pásztázza végig az ismerősnek vélt terepet és lépjen be a mesébe.

A programon a részvétel ingyenes.
_______________________________________

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Gödör Klub – Erzsébetvárosi Kulturális Központ és Park
Médiatámogatók: Fidelio, Funzine, LeCool, PestiEst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Hírdetés