Tánc Mindenkinek! 2011

Tánc Mindenkinek
2011. augusztus 20-21. (szo-vas) és 27-28. (szo-vas) 16-20h
Gödör Klub parkja

Tánc minden korosztálynak!

Ünnepi hangulatban veszi kezdetét a Tánc Mindenkinek program, hiszen augusztus 20-án indulnak az ezúttal minden korosztályt megmozgató táncórák.

Idén is négy alkalommal, két augusztusi hétvégén lehet kipróbálni a különböző modern- és kortárs tánctechnikákat, valamint a kortárstáncot inspiráló más mozgásformákat (jóga, tai chi). Ám újdonságnak számít, hogy az ezévi órarendet „családbarát” szempontból állítottuk össze.

A korábbi évek tapasztalatai azt mutatták, hogy a fiatalabb és az idősebb korosztályok is szívesen csatlakoznak az órákhoz. Ezért idén rájuk is gondolva a Tánc Mindenkinek első órája elsősorban gyerekeknek és szüleiknek szól, majd az idősebb korosztályok igényeit is figyelembe véve, olyan bemelegítő órák következnek, amelyekbe korra való tekintet nélkül, bárki becsatlakozhat. Ezt követően a már megszokott módon a kortárs és modern technikák – pl. Limón, Horton – kerülnek előtérbe, majd egy-egy lendületesebb, akár az esti bulira is ráhangoló – Hip Hop, Funky stílusú – órával zárul minden alkalommal a Tánc Mindenkinek.

Idősávok
16-17h gyerekeknek és szüleiknek
17-18h bemelegítő órák idősebbeknek is
18-19h kortárs és modern technikák mindenkinek
19-20h lendületes záróra azoknak, akik még bírják 🙂


Augusztus 20.
16h Varga Viki: Kreatív mozgás és improvizáció (10-16 év)
17h Gál Eszter: Release technika (ellazulás)
18h Hód Adrienn: Kortárstánc
19h Koronczi-Pintér Ágnes: Bollywood dance

Augusztus 21.
16h Csuday Dóra – Györke Tímea: Kontakt táncház kicsiknek és nagyoknak (3-8 év)
17h Berger Gyula: Testbarát technika
18h Máthé Gabriella: Kortárstánc
19h Hevér Zsófia: Hip-hop

Augusztus 27.
16h Arany Virág: Kreatív gyermektánc (6-12 év)
17h Géva – Gálik Éva: Vinyasa – Jóga-tánc
18h VÁLTOZÁS!!!Új óra: Kulcsár Noémi: Modern tánc
19h Ádám Timea: Zumba

Augusztus 28.
16h Salz Gabriella: Kreatív gyerektánc (5-12 év)
17h Kulcsár-Vajda Enikő: Kontakt tánc
18h Ladjánszki Márta: “folyton Horton” Horton technikán alapuló nyújtások és bemelegítősorok
19h Murányi Zsófia: Kortárs funky improvizációk


Augusztus 20.

16h Varga Viki: Kreatív mozgás és improvizáció (fiataloknak)
Korhatár: 10-16 év
Az óra menete:
Játékos bemelegítés, hogy kicsit megismerjük egymást és megtaláljuk a testünket.
Improvizáción alapuló “mozgássor építés” párban és kisebb csoportokban.
Kombináció tanulása, melyben lesz ugrás, mászás, szaladás…
Tanult mozgássor megmutatása egymásnak, kötetlen variációkban.

17h Gál Eszter: Release technika (ellazulás)
Az ellazulás technika foglalkozásain a test feszültségének csökkentése által mélyebb test-tudati állapotba jutunk. Amikor a fölösleges feszültséget kiengedjük a testünkből, az energia, ami ennek a feszültségnek a fenntartásához kellett felszabadul, és újra felhasználhatóvá válik. A mozgás tapasztalása nem a mozdulatok érzékelése, hanem az érzékelés mozdulata lesz. Ebben a nyitott órában lesz: ellazulás, súlyérzékelés, érintés, mozgáskutatás, képek, elengedés, újra építés, lendület, gazdaságosság, játékosság és tánc.

Gál Eszter, táncos, koreográfus, a Magyar Táncművészeti Főiskola és a Színház és Filmművészeti Egyetem tanára. Az ArtMan MMM Egyesület alapító tagja. 1993-tól készíti saját koreográfiáit, rendszeresen fellép csoportos és szóló improvizációval. Rendszeres meghívott vendég tanára külföldi mester kurzusoknak és Nemzetközi Fesztiváloknak. A 2002 óta minden évben megrendezésre kerülő Kontakt Budapest Nemzetközi Improvizáció Fesztivál művészeti vezetője. Okleveles Skinner Releasing Technika tanár. PhD tanulmányait 2009-ben kezdte a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Testnevelés és Sporttudományi Kar, Sport és neveléstudományi Doktori iskolájában.
http://www.kontaktbudapest.hu

18h Hód Adrienn: Kortárstánc
Egyszerű játékszabályokkal segítjük a testet a mozgásba kerüléshez, majd hagyjuk hogy elfelejtsük a szabályokat és játsszunk, kapcsolatot teremtsünk a testünkön keresztül mindennel.
http://www.hodworks.hu

19h Koronczi-Pintér Ágnes: Bollywood dance
A bollywood műfaj a klasszikus indiai templomi táncok (bharatanatyam, odisszi, manipuri, kathak, stb.) és a modern nyugati táncok ötvözete. A tánc maga a kecsesség, báj, vidámság, kacérság, játékosság.
Az óra felépítése: Bemelegítés Bhangra stílusban – ez egy indiai néptánc, lendületessége hasonlít a hip-hop-éhoz (30 perc), utána bollywoodi táncelemek és egy kis lépéskombináció tanulása (30 perc)
bollywoodtanc.freeblog.hu


Augusztus 21.

16h Csuday Dóra – Györke Tímea: Kontakt táncház kicsiknek és nagyoknak (Kezdőknek és haladóknak)
Korhatár: 3-8 év
Felnőttként sokat tanulhatunk gyermekeink nyitottságából, spontaneitásából, ha néha az ő perspektívájukból figyeljük a világot. Ők még sokkal ösztönösebbek, többet tudnak a szabad mozgásról, az improvizációról. Nagyon hálásak, ha velük együtt játszunk, mozgunk, különböző zenéket, fantáziaképeket használva.
A kontakt táncház egy olyan játékos együttlét az egész család számára, ahol a kontakt technika alkalmazásával, az érintések hangsúlyozásával figyelmünket, érzékelésünket elmélyíthetjük. Ez egy olyan utazás, ahol közösen fedezhetjük fel – kötött formák és görcsök nélkül – az együtt mozgás örömét.
A foglalkozásokat vezeti: Csuday Dóra (gyermekjóga oktató), Györke Tímea (táncpedagógus, mozgásterapeuta)
Korosztály: 3-8 éves gyerekek és igen aktív szüleik 🙂
http://www.kontakttanchaz.hu

17h Berger Gyula: Testbarát technika
“A tréning nem kötõdik szorosan egyetlen mozgásrendszerhez sem. Gyakorlataim tisztán funkcionálisak és a testre való figyelést, a mozgás törvényszerûségeinek a megérzését segítik elõ. A kombináció lendületes és dinamikus – szeretném átadni a mozgás örömét.” Berger Gyula

18h Máthé Gabriella: Kortárstánc
A tréning alatt a résztvevők különböző tánctechnikák segítségével jobban megismerhetik a testük kínálta lehetőségeket. A bemelegítés kreatív improvizációval kezdődik, itt testünkre befelé figyelünk. A gyakorlatok során ez a figyelem kifelé (a térre és a partnerekre) nyílik. Ezután egyszerűbb kötött kombinációban használjuk az eddig tanultakat. Az óra nyújtással, erősítéssel és relaxációval fejeződik be. – Máthé Gabriella

19h Hevér Zsófia: Hip-hop
Laza ráhangolódással indul az órám, ahol tetőtől talpig átmozgatjuk testünket. A technikai részben egyes mozdulatokat, lépéseket, kisebb kombinációkat lelassítva, majd tempóban gyakorolunk. Végül egy koreográfiát tanítok be, mely a hiphop stílusok és a saját mozgásom ötvözéséből készült.


Augusztus 27.

16h Arany Virág: Kreatív gyermektánc
Korhatár: 6 – 12 év
A táncóra kreatív, improvizációs játékokból épül fel, melyek központjában a mozgás áll. Cél a koordináció, a testtudat és a személyiség fejlesztés, a kiinduló pontunk maga a gyermek. Jókedv, játék, lendület!

17h Géva – Gálik Éva: Vinyasa – Jóga-tánc
A Vinyasa Flow Yoga – Áramlás Jóga – rendszeréből kiindulva, a Jóga-táncban is a mozdulatok folyamatosan követik egymást, – ászanáról ászanára haladás – a légzéssel tökéletes összhangot képezve, egy hullámot – áramlást létrehozva. Mindezt gazdagítják a modern és kortárstánc elemei és testtudati oldala, ami nem csak az ászanák tökéletes végrehajtásában segít, de némi lendülettel fűszerezve még könnyebbé és könnyedebbé varázsolja a mozdulatsorokat.
A bemelegítő – táncosabb – Napüdvözlet sorozat után egy rövidebb kombinációt – koreográfiát lehet elsajátítani. Ha táncos közegből jössz vagy valamilyen jóga rendszerből és szeretnéd jobban megélni a jóga és tánc kapcsolatát, akkor itt a helyed.
http://www.ujenergiastudio.hu

18h VÁLTOZÁS!
Új óra: Kulcsár Noémi: Modern tánc
Az óra modern tánc technikán alapul, melyben fő hangsúlyt kap a Limon technika, melyet Noémi saját stílusával ötvöz.
Kiemelkedő fontosságú a koordináció, a térhasználat, a levegő és a test tudatos használata. Az óra első része bemelegítéssel kezdődik, majd rövid kombináció következik. Táncában a mai táncművészet bizonyos stílusjegyeit használja és ezt ötvözi saját mozgásvilágával figyelembe véve magát a táncost.

19h Ádám Tímea: Zumba
A Zumba buli! A Zumba intenzív kalóriaégetés!
A tánc, aerobik, egy csipetnyi erotika, boldogság, ellazultság. Egy hihetetlen kemény edzésen veszel részt úgy, hogy közben csak hagyod, hogy lüktessen benned a latin ritmus és átadod magad a felhőtlen boldogságnak, amit a mozdulatok árasztanak magukból, utána pedig bár loholsz a fáradtságtól és pólódból csavarni lehet az izzadtságot, alig várod, hogy újrakezdhesd! Ez a Zumba!
Gyere te is csatlakozz hozzánk! Ezt ki kell próbálnod!
zumbatimivel.blog.hu


Augusztus 28.

16h Salz Gabriella: Kreatív gyerektánc
Korhatár: 5-12 év
A foglalkozás rövid ízelítőt ad a kreatív gyermektánc programból. A program célja a gyermek mozgásának, koordinációjának, rugalmasságának fejlesztése játékos feladatok segítségével. A hangsúly nem az adott mozgásminták elsajátításán van, sokkal inkább a gyermek saját egyéni adottságainak és kreativitásának fejlesztésén. A foglalkozásokon fontos szerepet kapnak a mesék, melyek alkalmasak a képzelőerő fejlesztésére, továbbá mértani formák, természeti jelenségek, az állat és növényvilág alakjai, zenei kompozíciók.
Az órát tartja Salz Gabriella tánc- és képzőművészet-terapeuta, aki táncos tapasztalataiból, alkotó és terápiás munkájából alakítja folyamatosan módszerét.
http://www.tancter.hu

17h Kulcsár-Vajda Enikő: Kontakt tánc
Gördülés, emelés, ugrás.
Az óra betekintést nyújt abba, hogyan lehet kapcsolatban egymással két ember a mozdulatokon keresztül, akkor is, ha nem egy szabályozott táncot, „rumbát”, „tangót” vagy „salsát” táncolnak.
Mitől és hogyan mozdulhat két test együtt, hogyan tudja segíteni, emelni, támasztani, ringatni egymást.
Gyere kényelmes ruhában, egyedül vagy partnerrel, és készülj akár mezítlábas táncra is, sok izzadással és nevetéssel!

18h Ladjánszki Márta: “folyton Horton”
Horton technikán alapuló nyújtások és bemelegítősorok
Ladjánszki Márta, az L1 Egyesület művészeti vezetője, segítségével bepillanthatunk az amerikai HORTON technika alapjaiba, bemelegítő soraiba.
A speciálisan Alvin Ailey együttesének kifejlesztett technika megalapozza a test ruganyosságát, egyszerre fejleszti az erőnlétet és a flexibilitást. Aki kitartó, sokat el tud érni és sokat megtudhat a testéről!
Horton technika: http://www.youtube.com, http://www.martaatwork.com

19h Murányi Zsófia: Kortárs funky improvizációk
30 perc „Funky feeling”: viszonylag egyszerű, de gyors tréning; majd 30 perc vezetett improvizáció és szabad tánc, nem csak Funkyra, hanem más csodálatos zenékre is!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírdetés