PLACCC Talks

Ekkor:

PLACCC-beszélgetések.
Előadás / Helyszín / Közönség

.Nyilvános beszélgetések a PLACCC Fesztivál és a Central European University (CEU) – Centre for Arts and Culture közös szervezésében, nemzetközi művészek és szakemberek közreműködésével

Az idei művészeti program mellett két nyilvános beszélgetést is szervez a PLACCC Fesztivál a Közép-európai Egyetemmel együttműködve, melyeken a helyszínspecifikus előadásokról, a néző szerepéről és a városi helyek, terek művészi használatáról lesz szó.

Kiindulópontunk a nemzetközi körökben gyakran használt 3P – Performance/Place/Public (előadás/helyszín/közönség) fogalomhármas. Külföldi vendégeink meghívásával szeretnénk más országok művészi és kurátori tapasztalataira összpontosítani, különösen azokéra, ahol a helyszínspecifikus előadásoknak nagy hagyománya van és ahol a helyi fesztiválok komoly támogatói az effajta művészi törekvéseknek (pl. Hollandia). Melletük vendégeink lesznek Kelet-Közép Európai országok képviselői is, akik Magyarországhoz hasonlóan még keresik a nyilvános helyeken létrejövő művészi alkotások népszerűsítésének lehetőségeit. A két délutáni blokkban külföldi vendégeink prezentációit hallhatjuk/láthatjuk, melyben munkájukról, a nézőkhöz és a különleges helyszínekhez való viszonyukról beszélnek, melyet moderátor által vezetett vita követ majd.

A beszélgetések nyilvánosak, célunk egy informális összejövetel megteremtése, ahol ismerkedni lehet egymással, a műfajjal, külföldi alkotók és szakemberek munkájával, tapasztalataival.

Részletes program: PLACCC2011

Reklámok