2017.07.24-30. | Antenna Fotográfia Alkotótelep

Első alkalommal rendezzük meg az Antenna fotográfiai alkotótelepet, melynek célja a szakmai diskurzusok, az adok-kapok helyzetek megteremtése, az információáramlás elősegítése. A szabad alkotói-elméleti együttlét szituációja lehetőséget ad a különböző generációk, műfajok, iskolák, diszciplínák közti átjárásra miközben az alkotók saját projektjeikkel kapcsolatban adhatnak és kaphatnak elméleti és gyakorlati segítséget, cserélhetnek tapasztalatokat, egymástól gyűjthetnek inspirációkat.

A tábor résztvevői meghívott, ösztöndíjas és önköltséges, fotográfiával foglalkozó alkotó és elméleti szakemberekből áll. Az idei év hívószava az áramlás (flow, stream, flux, drift), mely a különböző webes képmegosztó felületekre és csatornákra; közösségi, web 2.0 oldalakra (facebook, instagram, tumblr stb.) töltött képi áradat okozta vizuális zajra reflektál.

A program helyszíne a Budapesttől 80 kilométerre fekvő Nógrád megyei Terény községben található ökotudatos szálláshely, melyet fenntarthatósági alapelvek alkalmazásával alakítottak ki. A tábor záró eseményeként egy mindenki számára nyitott fesztivál napot szervezünk. Ezen a napon egy pop up kiállítás – prezentáció keretében mutatjuk be a tábor idején készült projekteket, az estét koncertekkel zárva.

szervezők: Gellér Judit kurátor, Kasza Gábor és Schmal Fülöp fotográfusok

meghívott alkotók és elméleti szakemberek:
Bakonyi Bence
Bácsi Róbert László
Bozsó András
Gerhes Gábor
Kerekes Emőke
Máté Balázs
Pettendi Szabó Péter
Sopronyi Gyula
Szántói Lilla
Szilágyi Lenke
Zsámboki Miklós

előadók:
Gellér Judit → kurátor,
Gilvesy Róbert, → építész, borász,
Mélyi József → művészettörténész,
Tóth Balázs Zoltán → a Magyar Fotográfiai Múzeum tudományos munkatársa,
Zsámboki Miklós → kurátor

Facebook | Weboldal

Támogató: