2020.03.09. | Mi a tánc? 2.2

A FLEX A KIRÁLY
83′ | USA
2020. március 9. 18h
Trafó Kortárs Művészetek Háza – Klub
[link]
1094 Budapest, Liliom u. 41.
jegyvásárlás

A Flexing, vagy más néven Bone Breaking (Csonttörés) Brooklynból eredő utcai stílus, melyet a hullámzással, nyelvcsettintéssel, talaj elemekkel és siklásokkal kombinált ritmikus gumimozgás jellemez. A flex táncosok, flexer-ek, a show kedvéért, gyakran félmeztelenül adják elő sapkás trükkökkel tarkított műsorukat.

A stílus egy 1992-es new york-i TV csatorna műsorának köszönhetően kezdett ismertté válni. Habár úgy tűnik, mintha a popping stílus egyik irányzata lenne, mégsem a hip-hop-ból, vagy a funky-ból, hanem a jamaikai utcai stílusból, a bruk-up-ból ered.

A Flex is Kings Brooklyn azon városrészben játszódik, ahol a magas bűnözési statisztika és a kilátástalanság sok fiatalt a bűnözés és a gang-ek világába sodor. Ennek ellenére van itt egy nagy és egyre csak növekvő mozgalom, táncos közösség, mely szeretné magát megmutatni, pozitív energiákat generálni, kiutat kínálva mindebből.

A stílus kulcsfiguráit felvonultató tánccsatákban a város utcáit látjuk viszont, csillámporral borított költőiséggel megfogalmazott fegyveres támadásokat, romantikus közjátékokat és hatósági rajtakapásokat.

A film, a táncosok életén keresztül, a Battlefest-hez kapcsolódóan mutatja be a flexing jelenséget.

Sorozat szerkesztő: Pintér Gábor
Rendezte: Deidre SCHOO, Michael BEACH NICHOLS
Producer: Deidre SCHOO, Michael BEACH NICHOLS, Christopher K. WALKER
Vezető producer: Edwin SHERMAN, Taylor GILLESPIE
Társ-producer: Ryan HANCOCK, Joshua WOLTERMANN, Goldcrest Post NY
Zene: Tranimal
Fényképezte: Deidre SCHOO, Michael BEACH NICHOLS
Vágó: Christopher K. WALKER

Támogató:


Együttműködő partner:

 

 

 

 

 

 

 

Hírdetés